Úvod » Články » Novinky » Jak na mileniály

Jak na mileniály

Jako mileniálové, neboli generace Y, jsou označováni lidé narození mezi lety 1980 a 2000. S tímto názvem se pojí velké množství stereotypů. Přístup k zaměstnání této věkové skupiny je odlišný od chování předešlé generace X. To vše vyplývá z celkově odlišného životního stylu těchto generací.

Zatímco kolem 70 % příslušníků generace X po dokončení školy nastoupilo do práce a stali se tak finančně nezávislými, oženili/vdaly se a měli děti, v dnešní době těchto milníků dosahuje mezi 20. a 30. rokem života pouhých 13 % mileniálů. Je jasné, že jejich požadavky na zaměstnavatele a žebříček hodnost se změnily.

Mileniálové se během několika let stanou nejpočetnější skupinou lidí v produktivním věku. Zaměstnavatelé se musí na tuto změnu přístupu k práci postupně adaptovat a nabídnout také podmínky k práci, které tato věková skupina očekává.

Co ukazují výzkumy jejich očekávání  od pracovní pozice a potencionálního zaměstnavatele?

  • smysluplnost práce,
  • jasné pokyny a podpora,
  • odpovědnost za svěřenou práci,
  • zpětná vazba,
  • flexibilita.

Mileniálové touží být součástí něčeho většího. Pokud získají pocit, že jejich práce má smysl, budou ji vykonávat rádi a dobře. Chcete-li nalákat mladé a schopné zaměstnance do svých řad, nebojte se dělat změny. Dejte jim prostor, buďte jim vzorem a oni se vám odvděčí tvrdou prací. Dáte-li jim dobrý důvod, za svou značku budou ochotni bojovat, co jim síly stačí.

Sledujte nás
Fala doporučuje

Hodnoty Agentury Fala s.r.o.

Myslím, že je dobré jednou za čas se zastavit a zkusit nadefinovat podstatu fungování společnosti. V článku jsou uvedené hodnoty a principy fungování Agentury Fala s.r.o. na jejichž podobě jsme se v týmu shodli.

Uvažujete o změně zaměstnání?

Uvažujete o změně zaměstnání?

Hledáte novou práci nebo pod vlivem pozitivním zpráv z personálního trhu uvažujete o novém uplatnění? Přijďte se poradit se zkušenými odborníky Agentury Fala.

10 tipů pro absolventy

... aneb co je důležité nezanedbat při hledání prvního zaměstnání

© 2013-2024, Fala s.r.o. - personální agentura

Realizace a SEO: CCN Plus s.r.o.