Úvod » Články » Novinky » Proč spolupracovat s personální agenturou?

Proč spolupracovat s personální agenturou?

Jeden z efektivních způsobů hledání práce je využívání služeb personální agentury. Ve zkušeném konzultantovi z kvalitní renomované agentury můžete získat cenného partnera a poradce v této nelehké situaci. Zaměstnavatelé využívají zkušenosti a pohled zvnějšku, které nabízejí personální agentury.

Jaké výhody Vám  přináší spolupráce s personální agenturou?

• Různorodá nabídka pozic.  Některé obtížnější pozice zaměstnavatelé zadávají pouze personálním agenturám. Existují i firmy, které samy neinzerují a nové zaměstnance hledají pouze přes personální agentury.
• Trénink pohovoru před vlastním pohovorem u zaměstnavatele.  Většina otázek a situací u výběrových pohovorů je podobná. Díky zkoušce „nanečisto“ v personální agentuře budete u zaměstnavatele vystupovat jistěji a profesionálněji.
• Poradenství. Pohovorem se zkušeným konzultantem personální agentury můžete upřesnit svoji představu o budoucím zařazení, nebo ji dokonce výrazně přehodnotit. Konzultant Vás může upozornit na nějaké drobné chyby v životopisu nebo ve Vašem vystupování u pohovoru.
• Pomocná ruka v průběhu výběrového řízení.  Výběrové řízení u klienta může být vícekolové a velmi časově náročné. Mnohdy je na straně klienta časově vytížený manažer. Konzultant agentury se pak stává Vaším partnerem, který Vás informuje o průběhu řízení a můžete s ním řešit případné nejasnosti i nepříjemné pocity. Často takový prostředník úspěšně vyřeší situaci, která vznikla jen z nedorozumění nebo časové zaneprázdněnosti.
• Průzkum trhu práce.  Nejste aktuálně rozhodnuti o změně místa, ale je to pro vás potencionálně možné v budoucnu. Pohovorem u personální agentury zjistíte své možnosti, svou pozici a cenu na pracovním trhu.

Personální konzultant se může stát Vaším partnerem při hledání práce v případě vzájemné důvěry a korektního jednání na obou stranách. Konzultant samozřejmě předpokládá, že hledáte práci i jinými způsoby a máte i další nabídky. Informujte ho prosím o své situaci, ocení Vaše korektní chování a jeho pomoc pak bude efektivní.

Sledujte nás
Fala doporučuje

Hodnoty Agentury Fala s.r.o.

Myslím, že je dobré jednou za čas se zastavit a zkusit nadefinovat podstatu fungování společnosti. V článku jsou uvedené hodnoty a principy fungování Agentury Fala s.r.o. na jejichž podobě jsme se v týmu shodli.

Uvažujete o změně zaměstnání?

Uvažujete o změně zaměstnání?

Hledáte novou práci nebo pod vlivem pozitivním zpráv z personálního trhu uvažujete o novém uplatnění? Přijďte se poradit se zkušenými odborníky Agentury Fala.

10 tipů pro absolventy

... aneb co je důležité nezanedbat při hledání prvního zaměstnání

© 2013-2024, Fala s.r.o. - personální agentura

Realizace a SEO: CCN Plus s.r.o.