Úvod » Články » Novinky » Na co si dát při náboru pozor

Na co si dát při náboru pozor

Jak to, že ten kandidát, který vypadal tak úžasně, vůbec nezapadá do kolektivu? Kde jsou ty slibované obraty a tržby? Proč se ten energický nový zaměstnanec tváří nad tabulkami tak otráveně?

Občas se nábor prostě nepovede. Často vybíráme na základě zajetých stereotypů. Podívejte se na pár tipů, jak se vyhnout základním omylům.

  1. Rozmyslete si dopředu, jaký typ osobnosti na danou pozici potřebujete. Účetní nemusí být okouzlující extrovert a naopak zádumčivý a uzavřený obchodník pravděpodobně velké zakázky nedonese.
  2. Prostudujte pečlivě životopis a dopodrobna se vyptejte na poslední praxe. Mějte konkrétní dotazy, nenechte se unést výroky tipu „Táhnul jsem celou firmu“…
  3. Opravdu potřebujete na danou pozici supermana s roky zkušeností? Nebylo by výhodnější přijmout juniora, který bude flexibilní a vše se rychle doučí než dlouhou dobu čekat na „pana úžasného“?
  4. Snažte se vždy nadefinovat podrobné, srozumitelné požadavky na danou pozici, pravomoci a odpovědnosti, které přináší. Není dobré, když se nabídka od reality výrazně liší. Podle průzkumů až osmdesát procent nových pracovníků učiní rozhodnutí odejít z firmy během prvního týdne od nástupu.
  5. Nezapomeňte, že vy si vybíráte kandidáta a kandidát si vybírá vás. Některé společnosti se domnívají, že je výsadou pro ně pracovat, a při pohovoru vystupují s určitou nadřazeností. Lepší je partnerský a férový přístup od samého začátku. 
Sledujte nás
Fala doporučuje

Hodnoty Agentury Fala s.r.o.

Myslím, že je dobré jednou za čas se zastavit a zkusit nadefinovat podstatu fungování společnosti. V článku jsou uvedené hodnoty a principy fungování Agentury Fala s.r.o. na jejichž podobě jsme se v týmu shodli.

Uvažujete o změně zaměstnání?

Uvažujete o změně zaměstnání?

Hledáte novou práci nebo pod vlivem pozitivním zpráv z personálního trhu uvažujete o novém uplatnění? Přijďte se poradit se zkušenými odborníky Agentury Fala.

10 tipů pro absolventy

... aneb co je důležité nezanedbat při hledání prvního zaměstnání

© 2013-2024, Fala s.r.o. - personální agentura

Realizace a SEO: CCN Plus s.r.o.